tisdag 30 mars 2010

Finns inget realistiskt med silly season.

Är Challe realistiskt?
Men vad är realistiskt? Är verkligen Melin eller Challe realistiska alternativ eller bara våta drömmar? Jag tror inte vi får ställa så höga krav på tränarnamn. Eller får och får, vi kan nog inte med tanke på VIKs status på marknaden just nu. Vi har ingenting i föreningen som lockar, förutom den enorma utmaningen att skapa ett lag av dessa spillror som just nu utgör VIK Hockey. Den utmaningen är inte fin nog för Charles Berglund eller Roger Melin. Detta är tyvärr enbart en uppgift för någon tränare som saknat klubb i en längre tid och vill tillbaka in i hetluften. Även här riskerar VIK bli en språngbräda ut mot bättre alternativ.

Vi får inte leva kvar i den verklighet där Rohlin fortfarande var ett hett namn och där Tornberg var som en magnet ut mot hockeysverige. För så är inte fallet. Vi har ingen spelare i laget som genom sitt spel och sitt rykte kan mynna ut i en bra tränarvärvning. VIK är inte speciellt intressanta just nu, så är det bara. Därför tror inte jag att varken Gunnar Persson, Charles Berglund eller Roger Melin kommer till klubben.

Vad ska VIK locka med?
VIK har inget att locka med längre. Vad ska VIK locka med? Eklund? Gammal busschaffis med obefintliga meriter inom hockeyn men dock en bra organisatör inom sitt område. En sportchef från Arboga? Ska VIK locka spelare till klubben som ska ta oss till kvalserien med en sportchef som knappast lyckats väl i sin forna klubb som dessutom är oförmögen att ta sig upp ur division ett - träsket? Ska VIK spela med letter och ryssar hädanefter? Skeptisk. Vart finns marknadsvärdet i VIK idag? Restaurangen? Gerdins blogg? Inte ens det anrika namnet Rocklundahallen går att locka med längre.

Det krävs nog ett större mirakel för att VIK ska klara det här över en silly season period. VIK måste nog först börja spela sig till "marknadsandelar" först. Det måste vi för att inte falla i samma mönster som Björklöven. En fiaskosäsong för några år sedan och nu sitter dom på branten mot ättestupan. Det krävs nog sjukt mycket mer än en sportchef från Arboga, några hungriga juniorer, en busschaffis och en företagsledare utan social kompetens för att det här ska gå vägen.

Prestige i silly season bland fansen?
Misstolka mig inte, klart att jag vill att det ska gå väl för våran klubb. Jag skulle lätt kunna sitta här och säga att jag vill ha den och den till klubben, då skulle vi lätt gå till elitserien med den konstellationen. Men med fantasier når vi ingen vart. Silly season i all ära men ibland verkar vissa sätta i prestige att presentera de mest fantasirikaste namnen de kan hitta utan att ta i beräkning av vad som är realistiskt för VIK anno 2010/2011.

Det blå tåget gör som SJ.
Leksand, Leksand, Leksand. Ständigt detta LIF som inte lyckas när det väl gäller. Det är en ironi som måste vara nog så smärtsam för alla dessa anhängare men ack så roande för alla oss andra som betraktar detta blåvita tåg som gång efter gång ger vika. Leksand är lite som SJ. Vi vet att det är vinter när SJs tåg står stilla. Vi vet och förstår att våren börjar närma sig när Leksand står stilla i kvalserien. Det är lite av årstidernas fasta punkter. Som midsommarstången och julgranen.

Ingen skräll.
Det är ingen skräll att Leksand inte kommer nå elitserien. Det är inte slut än men så kommer det med all förmodan att bli. Det intressanta ska bli debatten efteråt. Vilka krav kommer resas denna gång från Leksand. Förut gick LIF och Mora tillsammans ut och krävde en reformering av det nuvarande seriesystemet. Kanske ska gamla pärmar dammas av och plockas fram åter igen?

Förbundet blundar för prejudikat.
Det är heller ingen skräll att AIK kommer så lindrigt undan repressalier efter skandalen i Hovet. Jag säger som AIK själv i aftonbladet, "Det var väntat". Börjar ni inse nu vad jag skrivit om under hela den här säsongen om AIK och deras "tur" med förbundet. Det ligger nog en hel del lik i den här garderoben. Men ingen vill ta upp spaden och börja gräva. Vad är det som gör så att AIK gång efter gång kommer så lätt undan.

Djurgårdens IF fick spela sin allsvenska premiärmatch inför tomma läktare efter det att en alkoholstinn idiot slagit ner en spelare i motståndarlaget i DIFs sista match förra säsongen. Okej för att det är fotboll men där bör ju förbundet ta sig en funderare. Det finns uppenbara prejudikat för den sortens mål som förbundet valt att blunda för. Istället ger förbundet oss supportrar den signalen att det går att härja bäst fan man vill inne på en hockeyarena utan att det kommer utdelas kännbara straff. 25000 är inte ens en månadslön för AIK. Fyfan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Brynäs fick väl betala 15.000kr i böter för att ha rullat en filmsnutt för mycket på jumbotronen under nån match.

hurra!