måndag 8 mars 2010

Champagne, badbollar och en sur busschaufför.


Det togs flera kort på resan. Ni som sitter på bilder kan, om ni har lust, skicka dom till mig på vikfans@hotmail.com. Sånt är alltid roligt att ha.

Tack till alla er galningar som gjorde resan igår till ett sjukt äventyr. Igår var det verkligen ingen som brydde sig om resultat, igår var dagen ägnad åt att umgås, festa och ha jävligt roligt. Och det tycker jag vi lyckades med.

Vi väckte den insomnade byn till liv för några timmar. Polisen hade verkligen bestämt sig för att punktmarkera oss och cirkulerade varannan minut runt Lucky House. Ett försök gjordes att tvinga in oss i bussen igen för avfärd till arenan men efter vidare diskussioner med vakthavande så fick vi ta banderollen "sommarlov" och plöja genom bondelandet. Underbart. Folk som mötte oss kunde inte låta bli att le och vid ett flertal tillfällen fick vi till och med applåder. Mest nog för att merparten av de gulsvarta galningarna för dagen var klädda i shorts och T-shirt.

Två av vildhjärnorna handlade champagne för sammanlagt 2000 kronor, något som borde ha glatt restaurangen och dess anställda. Men på något underligt sätt var dom inte glada. Det såldes öl för tusentals kronor men det fanns ingen tillstymmelse till glädje eller ens gästfrihet. Kundkontakten var noll. Det var flera som inte heller var på bra humör och som saknade förmågan att föra sig bland sina kunder, busschauffören. Aldrig någonsin har vi haft en sådan otrevlig busschaufför och då ska ni veta att vi som åkte till Leksand har åkt på bortaresor i många, många år och kan på ett ärligt sätt titulera sig veteraner i supporterbussandet. Busschauffören kan inte ha kört supportrar förut, vilket visade sig på många sätt.

Men lika glada var vi för det för ingenting kunde stoppa den här festen. Hundra badbollar pumpades upp och for kors och tvärs på läktaren, det sjöngs sommarvisor och en och en annan nidvisa om en viss person i Leksandsklacken som enligt uppgift skulle ha tipsat polisen om en falsk uppgörelse. Detta var skälet till den enorma punktmarkeringen tydligen. Men det fick vi veta långt senare. Resan var ett värdigt avslut på den här säsongen.

Tack till...
...Tifogruppen för ert engagemang och uppoffrande under hela säsongen.
...Alla er som åkt med VIK Hockey supports bussar och stöttat VIK på bortaplan.
...Er som ställt upp och organiserat resor, souvenirer och events för oss gulsvarta fans.

...Ordförande, ledamöter och suppleanter i VIK support för den här säsongen. Nu påbörjar vi arbetet för framtiden. Vi ger aldrig upp.

Inga kommentarer: