tisdag 9 mars 2010

En liten, liten sammanfattning om ingenting.


optimism inför våren.
Vi gläntar på dörren till Januari 2010 och vi kan se att Gulsvart tog en komfortabel seger hemma mot Malmö. Det var ju som det var sagt, VIK störtdök hösten 2008 och gjorde en dödsföraktad stigning rakt upp under hela våren 2009. Enligt de obotliga optimisterna som hittar positiva infallsvinklar även i den mörkaste av hålor hade nu fått vatten på sin kvarn. 4 - 1 mot Malmö och VIK skulle ta hem det här, precis som föregående säsong. Så var det sagt, men så blev det inte.

Redan matchen efter så dundrade AIK en slägga i skallen på alla gulsvarta optimister. VIK nollades på Hovet och förlorade sen mot Mora hemma och Sundsvall borta av bara farten. Det gick som en suckande susning genom supporterleden. Vid liverapporteringen från Sundsvall satt jag och många med mig och funderade över meningen med livet. Det var många datorer som slocknade med en besviken suck den kvällen. Den uppskriva våren sköt upp på tiden och optimisterna trampade vatten och argumenterade i motvind.

Januari blev aldrig den fest vi såg fram emot. Inte februari heller, eller mars för den delen också. Lokatter, bävrar och andra ickemänskliga skepnader i de Värmländska skogarna gnuggar händerna av förtjusning nu när deras älsklingar Örebro och Västerås tvingats ta semester i förtid. Vi får trösta oss med att bävrarna snart gör oss sällskap.

Så vad finns det egentligen att skriva om den vår som inte blev vår? Is, snö och kyla är en rätt träffande sammanfattning både rent vädermässigt och hockeymässigt. Lika vidrig som vintern har varit, lika isande kall har VIK känts under hela säsongen. Och precis som vädret ibland spricker upp och blir mildare så har VIK aldrig känts hett. Ljummet, men inte mer. Redan morgonen efter skrapar du is från fönsterrutorna.

Juniorer, VIKs hopp.
Axbom och Sandström är våra hopp. Det kan låta hårt att lägga en sådan tung börda på juniorer men just nu finner jag inga andra spelare, förutom Larriveé, som sticker ut i Gulsvart. Loppan var en motor men har lämnat, Larrivee´har nog rosat marknaden en del och försvinner när min pessimisthjärna ska resonera sig fram till varför Larrivee´ska välja VIK. Vi måste trots allt vara realister. Det måste mycket till nu för att Gulsvart ska kunna få ett slagkraftigt lag till nästa säsong.

VIK saknar sportchef.
VIK kan ju börja med att tillsätta en sportchef. Eller rättare sagt, Rohlin måste först säga upp sig. Så för Gulsvarts skull, agera. Just nu saknar klubben en sportslig ledare. Känns inte riktigt betryggande. Det känns snarare en aning osäkert att klubben inte kunnat komma fram till en lösning med Rohlin om att kliva av till förmån för en ny röst. Rohlin själv måste också inse att han, ju längre tiden går, kan vara ett hinder i spelet om nya talangfulla spelare.

Elithockey är en kall verksamhet där personliga relationer ställs i bakgrunden mot hockeyklubbars bästa och så ska det också vara. Klubben är alltid större än individen och fungerar det inte tillfredsställande så ska stafettpinnen lämnas över. Under säsongens gång har VIK sagt hejdå till en del spelare som inte hållit måttet. Varför skulle det vara annorlunda med ledande personer på kontoret? Vad är det som gör att en ledare som inte fungerar kan klamra sig fast medan en spelare i samma situation kan få packa vätskan vilken dag som helst?

Jag riskerar att bli tjatig, men vafan. Mitt tålamod är slut. Nu vill jag se action. Full fart. Lite jävlar i helvetes anamma. Svanbergare och tveksamma ledare har vi sett nog av. Nu måste VIK börja bygga ett riktigt lag. Så, vem ska göra det?

Jimmy Gerdin är vik.se.
Tillslut vill jag bara passa på och ge Jimmy Gerdin cred för sina insatser i VIK. Jag började säsongen med att såga honom, på fyllan ska tilläggas, men jag kan ju avsluta säsongen med att hylla mannen som gjort vik.se lite roligare, lite bättre och lite intressantare. Den nya sidan är trots allt fulare än en Leksing på alla fyra, men Gerdin har räddat hemsidan från att nå den botten som var avsedd för den. Fortsätt så.

Kvalserien och Cops i Karlskoga.
Själv ser jag fram emot Silly season och kvalserien. Skiter fullständigt i slutspelet i Sveriges tråkigaste liga, elitserien. Men kvalserien kan bli en rysare. Hela Sverige vill ha svar, kommer LIF klara det den här gången? Kanske något för Strix television? Apropå giriga dokusåpa producenter; Det ska göras en svensk version av Cops. Spännande. Jag skulle vilja se hur polisen i Karlskoga jobbar. Jaga älgar som irrar omkring på tomterna mitt inne i byn, tar folköl från femtonåringar, patrullerar stan, tjugo varv runt city på tio minuter och allt som finns är tre alkoholister som delar på en flarra Marinella. Givande.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vem har inte "sågat" någon på fyllan.Ingen är felfri;)

GulSvart Gurkjävel sa...

Jag hoppas du fullföljer ditt skrivande och inte tar sommarlov. Visar att din extremt sköna blogg forsätter med uppdateringar om hur det kommer arta sig för GulSvart inför nästa sesång.. Och inte tar sommarlov som slapp kuken pasi. Keep up the good work. Alltid med er från Västerås!

Anonym sa...

Nej du får inte ta något sommarlov David! Hehe du behövs nu när sillyn drar igång och saker och ting börjar röra på sig=) Kan Mr Melin vara något för VIK? Enligt mig en av landets bästa tränare.. Har vi råd med honom?