lördag 5 juli 2008

Skallbergskrogen har sjunkit.

Jag minns Aros Pizza. Där satt vi ett tag, ett hak som aldrig riktigt etablerade sig som en VIK - krog. Avståndet till VSK - haket var för övrigt störande litet. Istället etablerades Skallbergskrogen som en VIK - pub av rang. Många kvällar har support fyllt stället när VIK spelar match. Många, många kvällar satt man där innan match. Stämningen tillsammans med en entusiastisk och trevlig personal som uppmuntrade oss att vara där och festa, skapade VIK - puben. Den blev våran. Avtal slöts med ägaren, billigare öl i och med uppvisande att medlemskap i support.

Jag kan säga att han var nöjd, mycket nöjd. Jag samtalade med ägaren långt innan det var bestämt att de skulle lägga ner. Han var nöjd. VIK kvällarna samlade mest folk, sa han, till och med fler folk än Chelsea gruppen - och det var stort. Han gnuggade händerna och visade med hela sitt kroppsspråk hur nöjd han var. Lite senare visade det sig att han skulle sälja. varför?
Trött? Fel klientel? (allkisar på dekis).

Idag, denna vinter, kommer troligtvis Skallbergskrogen inte vara en officiell VIK - krog. De nya ägarna försatt tillfället att tjäna bra pengar på oss i och med det bristande intresset från ägarnas sida. När jag och några grabbar satt och kollade PO - matchen mot Borås borta när matchen gick till förlängning, så fick vi se en och en halv period ute i stora matsalen på en liten teve - på grund av att helt plötsligt skulle Chelsea - gruppen titta på storbildsteven.

VHS har andra planer och hur det kommer att se ut i vinter med en samlingskrog återstår att se. Några alternativ finns, men jag återkommer med det när det från VHS:s sida blir officiellt.

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.