onsdag 16 juli 2008

Fokusintervju.

35 år gammal blev han tvungen att lägga skridskorna på hyllan på grund av en trasig rygg. Innan dess var han med och vann OS - guld i Lillehammer. Han spelade i VIK anno 1988 som mot Frölunda i ett knökfullt Rocklunda tog klivet upp till elitserien. Han har även spelat i Vancouver Canucks och Djurgårdens IF. Idag är han sportchef i Gulsvart.
Vikfans drog iväg ett mejl till Leif Rohlin.

hur kom det sig att du blev sportchef?

Styrelsen med Anders Berglund i spetsen tyckte att jag skulle koncentrera mig på sporten när vi anställde Anders Eklund som klubbchef och på den vägen är det.

Att vara sportchef för VIK Hockey verkar vara ett hårt arbete med alla krav som ställs på klubben från fans och publik, kan du någon gång uppleva att det sätts för hög press på dig och klubben från omgivningen?

Ibland blir pressen hård framförallt när folk tycker att vi skall göra som Leksand, Malmö med flera lag som har mer pengar än oss. Hade vi en Percy Nilsson som lastade in pengar eller det publiksnitt som Leksand har skulle vi också kunna göra dessa satsningar.

Ni har genomfört en del värvningar inför nästa säsong, spontana tankar om det?

Vi är nöjda med nyförvärven. Vi har blivit offensivare på backsidan samt breddat forwardssidan. Sen på slutet lyckades vi knyta en sniper iArlbrandt och det kändes bra.

Loppan Hellqvist och Patrik Juhlin skrev på för ytterligare en säsong, positivt. Var det självklart eller skedde det efter en övertalningskampanj från er sida?

Både Julle och Loppan deklarerade tidigt att de vill köra minst ett år till. De är proffsiga ut i fingerspetsarna så de kommer att bidra med viktig rutin i vinter.

Backlund prövar på NHL under sommaruppehållet, vad skulle det betyda för VIK om han tog en plats där borta?

Backlund åker över på lördag och sen vet vi inte när han kommer tillbaka. Tar han en plats kommer vi att hitta en ersättare under hösten

Hur mycket är tränarstaben involverad i val av värvningar?

Tränarstaben och Anders Berglund i styrelsen är involverade i värvningarna. Vi diskuterar vad vi tycker att vi behöver och sen kollar vi vilka som finns på marknaden och jobbar därifrån. Marknadssidan får också tycka till lite grann.

Hur ser du på den supporterkultur som har utvecklats i rocklundahallen/abb - arena? Hur påverkas spelarna av att det är tifon från klacken och bra stämning i hallen?

Supportrarna är viktiga för oss. Det vi behöver är just supportrar som sjunger, skriker och hejar på laget i med och motgång. Vi vill ha en tajt dialog med våra supportrar, både spelare och ledare. Det vi inte behöver är supportrar som skämmer ut sig, slåss och skriker nidramsor. Då förstör man bara förutsättningarna för klubben att ta nästa steg, som är elitserien.

Hinner du njuta någonting av solen i sommar?

Sol och sol, snart har sommaren gått och jag har hunnit måla huset så lite solsken har det blivit.

Tillsist, Vad önskar du dig mest av allt just nu?

Att det blir bra väder resten av sommaren och att vi blir många som kommer till officiella första isträningen söndag 3:e aug kl 18 i ABB, välmött
¨________________________________

Vikfansbloggen tackar Leffe för sin medverkan trots stressat schema. Vi hörsammar hans uppmaning att gå på första officiella ispasset och önskar han och laget all framgång i vinter.

Inga kommentarer: