onsdag 28 januari 2009

Slutspurten gynnar VIK


Åtta matcher kvar på grundserien säsongen 08/09. Varav dessa spelar VIK fem matcher på hemmaplan. Första gången på två år har VIK en slutspurt som gynnar dem. Tidigare år har VIK alltid mött de "fyra stora" i inledningen och i slutfasen av en serie, så icke nu. Även om VIK möter Mora, AIK och Björklöven så står annars Troja, Sundsvall, Huddinge, Mariestad och Bofors för motståndet i slutfasen. Det är betydligt lättare schema än föregående år då vi mött Leksand, Malmö, Björklöven och Rögle i slutet.

Allt talar för VIK som är ett starkt hemmalag. Fem matcher av åtta på hemmaplan är ett gyllene tillfälle för VIK att knipa den efterlängtade tredjeplatsen. På fredag möter vi ett Björklöven som har hela 13 poäng upp till tredjeplatsen och som jagas av Troja, Bofors, Malmö och Sundsvall i jakten på sjunde och sista playoffplatsen. Det är ingen lätt uppgift Björklöven har framför sig så därför gäller det att VIK ser upp nu på Fredag och är på tårna redan från första sekund. Björklöven spelar för sin heder, en missad PO plats skulle vara ett dråpslag mot den anrika klubben.

Så på Fredag har VIK en ytterst viktig match, både psykologiskt och statistiskt. Psykologiskt genom att dem känner att tredjeplatsen fortfarande är möjligt att nå, men också att VIK hänger med i tabellen nu redan från början av denna slutspurt. Om VIK kan vinna över Björklöven så kan dem gå in i de andra matcherna med större lugn och självförtroende. På så sätt ska vi också vinna över skitlagen. Vinner vi över skitlagen och tar poäng mot Mora och AIK så är vi bra med, kanske skulle det nå ända fram? Vi får hoppas på det.

Jag ser fram emot en rolig grande finale med Bofors borta den 25 Februari och AIK hemma den 27:e. Det ryktas om att black Army vill boka in sig på skallbergskrogen. Enligt ägaren vill dem ha hela restaurangen för sig själva i hela tre timmar innan matchstart. 200 - 300 AIKare väntas sitta på skallbergskrogen. Det bäddar för fest.
Glöm nu inte att boka Bofors borta nu på fredag så att ni säkert kommer med.
Vi ska äga hela jävla Nobellhallen.

Inga kommentarer: