tisdag 16 december 2008

Hockeyn berör Västeråsaren.




Det är fantastiskt hur hockeyn kan intressera, fascinera och samtidigt irritera människor. Det är något förlösande med hockeyn i stan på den annars så stela vintersvensken. Det talas hockey överallt i stan. VIK berör fortfarande. Människor man annars knappt talat med kryper upp ur sin vinterdvala för att på ett ohämmat sätt både risa och rosa laget vi alla älskar.

På stan, på jobbet, i mataffären och till och med på pizzerian får man ta del av människors tankar om VIK hockeys öde den här vintern. Det är spännande. Det för människor närmare varanda. Och framför allt, hockeyn är inte död i den här stan så som man just nu kan tro. Det finns ett genuint intresse och en vilja bland västeråsarna att det ska gå bra för stadens hockeylag. Det känns roligt. Det är så det ska vara.

Det värsta som skulle kunna hända är att VIK faller i glömska. Utan det där intresset hos vanligt folk så kommer hockeyn i stan dö ut. Publiken är klubbens kuvös och utan den dör klubben. Därför älskar jag när västeråsarna i dagarna öser negativa, bittra och i vissa fall, hatiska ord över gulsvart. Bra, det visar på att det finns ett engagemang. Besvikelsen är ett tecken på att intresset finns där. Klubben måste nu ta tillvara på det intresset som finns innan marginalsupportern tröttnar fullständigt och väljer att lägga pengarna på annat istället.
Den uppgiften har styrelsen att fundera över när vårsäsongen drar igång.

VIK hockey support är annars ett ljus i en mörk tunnel i arbetet att försöka knyta ann både nya och gamla supportrar in i gemenskapen. Den 27 December, efter julbordens och familjesammankomsternas högtid, samlas alla VIK fans, gamla som nya, till en återförening i bistron inne på ABB - arena i anknytning till VIKs match mot Bofors. Billigare öl och mat framarbetad av den ständigt entusiastiske Styrsell visar på VHS genuina vilja att så många som möjligt samlas för en kamratlig och gemytlig sammankomst i hockeyns tecken.

Vi syns den 27:e.

Inga kommentarer: