söndag 28 december 2008

Bäver fälld, gnagare på tur.

Bofors hängde inte riktigt med i svängarna när VIK vann, klart rättvist, med 3 - 1 inför nystarten av hockeyallsvenskan. Trots att bävrarna var runt en 200 på läktaren så lyckades inte det värmländska laget visa sina supportrar hur en hockeymatch ska spelas. Hade jag varit i bossefors kläder skulle jag skämmas. Istället njöt jag av VIK, ett VIK som hittat tillbaka till farten, påhittigheten och liret. VIK gjorde knappast bort sig igår, det var en fröjd att se grabbarna åka ifrån Bosseforsarna med en sån glöd att värmlänningarna inte kunde göra annat än att haka, trippa och kasta handskar. Jag är förresten fortfarande förvånad över hur en klack på 200 pers kan låta så lite. Bävrarna hördes bara vid några få gånger över till R/S.

Vi får hoppas att det positiva i denna match lyfts fram och överförs på matchen imorgon då VIK möter gnaget. Samma glöd, samma vilja, samma inspirerande lir. Det krävs att VIK spelar hockey i hela tre perioder för att rubba ett AIK med gott självförtroende. Det är inte en omöjlighet men knappast heller någon självklarhet. Imorgon får vi se om VIKs spel mot Bofors bara var en engångsföreteelse eller om VIK på riktigt börjat om på ny kula och lagt skitspelet längst in i garderoben.

Tifofixarna hade lagt ner ett enormt arbete med en OH inför bävermatchen. Ni skådar den här nedanför. Jag är mycket imponerad. Grabbarna ska ha all cred dem kan få. Cred också till Viking som tar dessa bilder så att vi i support kan skryta med att vi har grabbar i våra led som kan producera nått så grymt.
Som precis alla andra kommer också denna blogg publicera en årskrönika när året nu börjar närma sig sitt absoluta slut.


Inga kommentarer: