fredag 12 september 2008

Vilka kan stoppa oss nu?

VIK - krönika

Klockan är halv sex på Fredags morgon. Sitter och funderar över VIKs försäsong och allt vad den har fört med sig. De flesta som röstat här inne ger VIK väl godkänt. En klok summering på en fantastisk försäsong. 33 mål på 8 matcher är ett facit som talar sitt tydliga språk. Ett VIK som tidigare gick bet på sina målchanser, är nu betydligt hetare vid kassen. VIK går in i serien med en målskillnad på 20 + vilket är ett ruskigt bra facit. Att Tornberg sen går ut i VLT och säger att han inte är nöjd, trots dessa siffror, har med andra saker att göra. Det gäller att inte skapa en jävla känsla av att vi bara kan gå och ställa oss så löser resten av sig självt.

En gnagande oro får mig dock att slå i stora handbromsen. Kanske har det gott lite för bra. Jag samtalade lite med Mr Gulsvartlifestyle här om dagen och han ställde sig frågan: Vilka ska stoppa oss? Vi slog Mora, vi har slagit alla dem stora förra säsongen. Nu är laget dessutom bättre än förra säsongen. Vilka kan stoppa oss?

Vi själva om inte annat. För jag är övertygad att detta lag kan slå alla lag i i dagens Allsvenskan. När vi väl har den rätta inställningen. Blir vi för bekväma, för tillbakalutande på tidigare resultat och framgångar, ja då kommer detta att sluta såsom det slutade för den gyllene generationens comeback i den gulsvarta tröjan för några år sedan. Ett fiasko.

Inga kommentarer: