fredag 26 september 2008

Leksand på söndag.












Meddans sommaren fortfarande är här, i vissa delar av landet, spelas det hockey för fullt i detta avlånga land. Känslan att publiken äntligen fått upp ögonen för VIK kom av sig en smula. Inte ens 3000 personer lyckades hitta till ABB - arena i Söndags. En solklar besvikelse med tanke på lyftet som VIK gjort under den senaste tiden. Jag tror att när säsongen kommit in sig lite, minusgraderna sjunkit lägre på termometrarna och VIK visat att dem är att räkna med - då kommer publiken.

Leksand hemma brukar dra storpublik. Dock finns indikationer på att superstars endast kommer in med ca 200 personer, och det med bilar och inte i arrangerad buss. Självklart kommer hallen rymma mer än 200 tillresta leksingar då Västerås stad kryllar av inflyttade eller ingifta dalmasar. Tråkigt dock att inte ens superstars, som brukar komma med mycket folk, bryr sig om att arrangera en resa.
Avslaget? Bakfyllan efter förra säsongens publika succé i kvalserien där till och med tevekommentatorer ansåg att kvalserien till elitserien var mer spännade och intressant än självaste slutspelet?

Nu kommer lunken och lunken kommer att pågå en lång tid framöver. Det är i lunken som framgång föds och läggs till grund. På Söndag kommer VIK visa Leksand att det finns lag i hockeyallsvenskan som LIF inte rår på, att det finns lag i hockeyallsvenskan som inte är rädda för LIF, där det inte går att vinna med 8 - 1. VIK kan slå Leksand på hemmaplan. Det har vi bevisat många gånger. På Söndag gör vi det igen.
____________________________________
Glöm inte att läsa VIK - NYTT i kolumnen till höger.

1 kommentar:

Anonym sa...

enda anledningen att vi inte har buss i morgon är att vi satsade allt krut på oskarshamn förra helgen

men vi kommer, du behöver inte oroa dig ;)