måndag 17 oktober 2011

Aftonbladets glädjedödare gör mig sur.


VIK tar Rögle till förlängning och spöar Södertälje på bortaplan med klara fem mot ett. Men knappt har man hunnit skölja ner segerns sötma förens någon finurlig liten djävul på aftonbladets redaktion får för sig att hälla smolk i bägaren, sätta salt i vattnet och pissa i ölkruset. Med stora rubriker, svarta och sensationslystna, skriker aftonbladets rosa sida ut ett enormt avslöjande - Broc Little scoutas av elitserielag. Jojo, journalistjävlar, det kunde vi ju räknat ut själva, utan svarta krigsrubriker. Men någon ska ju jävlas när det går för bra och journalister på skittidningar som aftonbladet är ju bäst på det.

På Aftonbladets redaktion: Morgonmöte för två veckor sedan.
- Fan, vad händer grabbar. Har vi nått att skriva?
- Det går ju ruskigt bra för Juholt nu.
- Ja, precis. Siffrorna pekar bara uppåt.
- Dåså, hitta nått riktigt beklämmande och kör första sidan.

På Aftonbladets redaktion: Morgonmöte idag.
- Fan, vad händer grabbar. Juholtbiten är ju slutkörd nu.
- Det gick ju ruskigt bra för VIK tydligen.
- VIK?
- Ja, det där gulsvarta laget från Västerås.
- Jaha, hur bra går det då?
- Ruskigt bra.
- Dåså, hitta nått riktigt beklämmande så dem där jävlarna kommer ner på jorden igen och gör en grej av det i dagens nummer.

"Fyra klubbar jagar Västerås målkung"

Jag tror på riktigt att det går till så när kaffedrickarna och kokainsniffarna på aftonbladet trollar fram sina så kallade avslöjanden. En eloge till Little som vägrar spekulera i annat än att han vill hjälpa VIK till elitserien och förhoppningsvis lira med VIK i högsta serien. Men vi har hört den sången förut - flera gånger. Då har VIK tappat både elitserieplats och spelare. VIK har dock aldrig ens varit i närheten av en elitserieplats och därför varit dömda att hela tiden tappa bra spelare som hjälpt klubben.

Detta är allsvenskans förbannelse, att systemet tillåter spelare att byta klubb utan att klubben dem lämnar får någonting utav det. Utan VIK vart skulle Broc Little vara idag? Vart skulle Arlbranth och Olausson vara idag? Hur skulle det ha gott för Berglund och Backlund? Med mera, med mera... men som systemet ser ut nu spelar det ingen roll om du fostrar världshockeyspelare, du som klubb får inte ut ett skit av det. Om VIK hade varit ett fotbollslag som fostrat spelare till Engelska och Italienska storklubbar hade VIK varit en utav dem rikaste idrottsföreningarna i Sverige, i klass med IFK Göteborg - om vi drar en jämförelse.

Broc Little kommer antagligen att försvinna, lika givet som snön kommer komma i år också. Och VIK kommer stå där med långnäsa och se efter sin supervärvning. Så är det inte bara för VIK, så är det för samtliga klubbar under elitserien. Det är dags att hockeyförbundet gör något åt denna orättvisa som klubbar under elitserien år efter drabbas av och göra om reglerna för transfers.

Detta tar död på hockeyn i det långa loppet.

1 kommentar:

Anonym sa...

When I initiаlly cοmmеnteԁ I cliсked the "Notify me when new comments are added"
checkbox and now each timе a сommеnt іѕ added ӏ get fοuг е-mails wіth the same
comment. Is there any way уou can remοve me fгοm that service?

Cheers!

Feеl fгee tо vіѕit my wеbsite - head massage
my website > thai massages