lördag 20 mars 2010

Jag har svaret på alla gåtor.

Hängiven Gulsvart tippar kvalserien till elitserien.

Ett underbart äventyr för fyra lag, för två lag är denna serie en lång ångestladdad transportsträcka. Det är bara två lag av sex som i slutet får jubla. Vilka åker från kvalserien med en biljett till hockeyns finrum? Vilka fyra spelar i Rocklundahallen säsongen 2010-11?
Jag har svaret.

Efter att ha konsulterat kaffesumpar, onda andar och en och en annan spåkula så har jag lyckats lista ut vilka som flippar och vilka som floppar. Ta fram penna och papper, this is it.

Södertälje sportklubb
Rögle bandyklubb

Växjö Lakers
Leksands Idrottsförening
Allmänna idrottsklubben Hockey
Almtuna IShockeyklubb

Inga vidare skrällar i den här tippningen. Kaffesumpen talade om för mig att Ejendals tyvärr kommer få kasta sig själv i dalaälven i år med tanke på den förmögenhet som ligger där på botten. Så nej, LIF går inte upp i år. Detta är min fasta övertygelse. Det lag som jag tror SSK och Rögle ska se upp med är Växjö. Ett misstag och Växjö går upp. Men övriga lag kommer inte och ska inte ha en chans. AIK har så mycket att spela för så att allting bara blir pannkaka. Almtuna kan visserligen vinna några matcher i deras lilla plåthak till ishall men mer än så blir det inte.

Vad händer sen?
Leksand satsar vidare och värvar utifrån sin mall om 30 plus. Givetvis surnar LIF till. Med tanke på att laget legat etta i allsvenskan under i stort sätt hela säsongen så vill Ejendals gossar göra om seriesystemet. Det festas ändock i gropen och folk blir jättefulla och glider sen in på Hockeytifo runt småtimmarna och förolämpar folk med sitt charmiga lilla dalasätt.

I Lakers ser vi dock muntra miner. Inte så mycket liv från supportrarna och Janne Karlsson försvinner utomlands med en ny fru som han hittat på blocket. Från Västerås var hon vist. Karlsson vägrar kommentera intervjun som finns på Gerdins blogg men hänvisar till sportchefen som menar att man har stort förtroende för Karlsson. Karlsson kontrar efter semestern med att skriva ett femårs kontrakt med VIK.

Roger Melin lämnar som bekant klubben som nu faller sönder inifrån och ut. Den enda reaktionen undertecknad märker av detta är att Golden Hill på Svenska fans stängs av för besökande skribenter. Inte en endaste banderoll, inte en endaste läktardemonstration, inga hängivna grupperingar som kräver det ena och det andra. AIK dör i stillhet utan vänner.

I Almtuna har inte ruset lagt sig ännu efter att de slagit ut Malmö. Fälth är fortfarande full när han efter sista matchen går ut och säger att han inte alls är klar för Luleå, han skrev dock på för Leksand redan första dagen på kvalserien. Damob och de andra i Almtunas bajeninfluerade klack ser rött och kallar Fälth för judas. Känns det igen? Säsongen 2010-11 slutar Almtuna på åttonde plats i hockeyallsvenskan.

Inga kommentarer: